15 sierpnia, 2012
Dziś korzystając z wolnego dnia robiłam kolejną wersję żelków 🙂 Tak je nazywam, chociaż bardziej przypominają galaretki 🙂
Podstawą jest oczywiście żelatyna, którą przygotowuje w małej ilości wody. Mniej więcej pół opakowania żelatyny na 3/4 kubka gorącej wody. Jak troszkę ostygnie dodaję:
– mleko kokosowe (im gęstsze tym lepiej)
– kakao
– cynamon
– stewię
– aromaty (teraz pomarańczowy lub waniliowy)
– wiórki kokosowe lub zmielone orzechy
W weekend będę robić czekoladki nadziewane masą kokosową, czyli paleo bounty 🙂
Od nadwrażliwości pokarmowych do autoimmunologii
Samodzielne rozwiązywanie problemów pokarmowych.
Paleo w pigułce.
Niedoczynność to poważny problem w ostatnich latach. Coraz więcej osób choruje i coraz częściej pacjent słyszy, że jego choroba to Hashimoto. Przeważnie... Zobacz więcej
Nie ma dnia abym nie dostała wiadomości na temat chorób tarczycy. Niedoczynność jest tak często diagnozowana w ostatnich latach, że zaczyna to... Zobacz więcej
Problemy z poziomem glukozy we krwi są bardzo powszechne, ponieważ wile różnych czynników wpływ na stabilność glukozy we krwi. Stres, nieodpowiednia dieta,... Zobacz więcej
Zespół jelita drażliwego to jedna z najczęstszych diagnoz na świecie. Nazywam ją workiem, do którego można wrzucić dosłownie wszystko, co daje objawy... Zobacz więcej
MTHFR – zapamiętajcie ten akronim, za kilka lat będzie o nim głośno. Dzisiejszy post, w moim odczuciu, jest jednym z ważniejszych. Przynajmniej... Zobacz więcej
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.
Dowiedz się więcejZgoda