3 marca, 2013
Potrzebne będą:
– duży szczelny słoik
– marchewki (wyszorowane)
– whey lub ziarno kefirowe (2 łyżki na kg warzyw, jak nie mamy można podwoić ilość soli)
– przefiltrowana woda
– sól (1 łyżka stołowa na kg warzyw)
– imbir (ok 2-3 cm na 1 kg warzyw)
– opcjonalnie dla uzyskania słodszego smaku: pół szklanki soku z pomarańczy lub 3 łyżki miodu
Przygotowanie:
Wszystkie zdjęcia i cały proces są zasługą męża 🙂 Jeśli chodzi o przetwory nie ma to jak męska ręka.
Od nadwrażliwości pokarmowych do autoimmunologii
Samodzielne rozwiązywanie problemów pokarmowych.
Paleo w pigułce.
Niedoczynność to poważny problem w ostatnich latach. Coraz więcej osób choruje i coraz częściej pacjent słyszy, że jego choroba to Hashimoto. Przeważnie... Zobacz więcej
Nie ma dnia abym nie dostała wiadomości na temat chorób tarczycy. Niedoczynność jest tak często diagnozowana w ostatnich latach, że zaczyna to... Zobacz więcej
Problemy z poziomem glukozy we krwi są bardzo powszechne, ponieważ wile różnych czynników wpływ na stabilność glukozy we krwi. Stres, nieodpowiednia dieta,... Zobacz więcej
Zespół jelita drażliwego to jedna z najczęstszych diagnoz na świecie. Nazywam ją workiem, do którego można wrzucić dosłownie wszystko, co daje objawy... Zobacz więcej
MTHFR – zapamiętajcie ten akronim, za kilka lat będzie o nim głośno. Dzisiejszy post, w moim odczuciu, jest jednym z ważniejszych. Przynajmniej... Zobacz więcej
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.
Dowiedz się więcejZgoda